Belgische verdachte mishandeling Eindhoven definitief uitgeleverd

Bewakingsbeelden toonden de mishandeling in het centrum van Eindhoven op 4 januari.
Bewakingsbeelden toonden de mishandeling in het centrum van Eindhoven op 4 januari. Foto ANP/ Omroep Brabant

De 19-jarige Belg Brett S. wordt definitief uitgeleverd aan Nederland. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft dit vandaag bevestigd. De jongen is verdachte in de geruchtmakende mishandelingszaak in Eindhoven, waarbij een 22-jarige man uit Oirschot begin januari na het uitgaan meerdere keren tegen het hoofd werd geschopt.

Het Hof van Cassatie in Brussel oordeelde dat S. in Nederland berecht mag worden. Volgens de woordvoerder betekent dit dat hij “heel snel” in Nederland aan kan komen. Datzelfde Hof beslist over twee weken of de minderjarige hoofdverdachte Brent L. (17) ook mag worden uitgeleverd. Het uitleveringsverzoek voor de andere drie Belgische verdachten werd ingetrokken, omdat zij niet actief bij de mishandeling betrokken waren geweest.

Twee van de Nederlandse verdachten, een jongen van 15 en een van 17, werden vorige week poging tot doodslag ten laste gelegd.

Veel commotie na mishandeling

De in totaal acht verdachten, drie Nederlandse en vijf Belgische, mishandelden de 22-jarige man op 4 januari na een avondje stappen in Eindhoven. Beelden van de mishandeling leidden later die maand tot veel ophef, omdat een paar jongens zonder enige aanleiding de man hard tegen de grond werkten en zelfs enkele keren tegen zijn hoofd trapten. Dit gebeurde zelfs toen de man al bijna buiten bewustzijn leek. Op het internet ontstond een grote zoektocht naar de verdachten en alle acht meldden ze zich enkele dagen na het voorval.

    • Frank Huiskamp