Kans op vondst vermiste broertjes bij zoekactie Geulle ‘nihil’

Sonarapparatuur werd ingezet op de visvijver.
Sonarapparatuur werd ingezet op de visvijver. Foto ANP / Marcel van Hoorn

De politie wil op twee plekken in de visvijver in het Limburgse Geulle extra onderzoek doen. De kans dat de zoekactie in de visvijver in Geulle iets oplevert is echter “nihil”, zei een politiemedewerker in de Limburgse plaats tegen persbureau Novum.

De zoektocht van de politie naar de twee vermiste broertjes Julian en Ruben in Limburg werd vanochtend vanaf negen uur voortgezet bij de visvijver. Met sonorapparatuur zijn beelden gemaakt van de vijver. Uit de analyse van die informatie bleek dat twee plekken moeilijk zichtbaar waren op de beelden. De politie zet daarom vanmiddag nog duikers in op deze twee plekken in het water. Hoe laat dat gebeurt is niet bekend, omdat de duikers nog elders uit het land moeten komen.

De politie heeft echter verklaard dat de zoektocht in de vijver waarschijnlijk niets oplevert. De autoriteiten willen alleen voor alle zekerheid weten wat er op de bodem van de vijver ligt.

Gisteren werd in de omgeving al gezocht op basis van nieuwe informatie. Onder meer een politiehelikopter en honden werden ingezet. Mocht de zoekactie in Geulle niets opleveren, dan gaan vrijwilligers vandaag vanaf half zeven in Doorn op zoek naar de jongens. Eerder doorzochten vrijwilligers al onder meer tevergeefs de omgeving van het Utrechtse Austerlitz en het Limburgse Beek.

De van de moeder gescheiden vader werd vorige week dinsdagochtend dood gevonden in Doorn, hij had zelfmoord gepleegd. Toen duidelijk werd wie hij was, bleek dat er twee kinderen bij hem hadden moeten zijn. Ze worden sinds vorige week maandagavond vermist. Getuigen hebben de jongens en hun vader die dag nog gezien bij het Doornse Gat.

    • Anouk van Kampen