Zoektocht naar vermiste broertjes voortgezet - ‘zoekteam versterkt’

De zoektocht van de politie naar de twee vermiste broertjes Julian en Ruben in Limburg wordt vanochtend vanaf negen uur voortgezet bij de visvijver in het Limburgse Geulle. Gisteren werd in de omgeving al gezocht. Volgens De Telegraaf krijgt de politie Midden-Nederland bij haar onderzoek versterking van een team aan internationale specialisten.

Vandaag wordt gezocht bij de visvijver in Geulle. Foto ANP / Marcel van Hoorn

De zoektocht van de politie naar de twee vermiste broertjes Julian en Ruben in Limburg wordt vanochtend vanaf negen uur voortgezet bij de visvijver in het Limburgse Geulle. Daarbij wordt met sonarapparatuur gezocht en worden duikers ingezet, meldt een woordvoerder van de politie aan persbureau Novum. Gisteren werd in de omgeving al gezocht op basis van nieuwe informatie. Onder meer een politiehelikopter en honden werden ingezet.

Volgens De Telegraaf krijgt de politie Midden-Nederland bij haar onderzoek versterking van een team aan internationale specialisten.

Onder de specialisten zou de door de Amerikaanse FBI opgeleide gedragskundige Carlo Schippers zitten. Ook andere politie-experts van het Landelijk bureau vermiste personen en Alain Remue, hoofd van de Cel verdwijningen van de Belgische federale politie, een afdeling die werd opgericht na de kindermoorden door Marc Dutroux, zijn volgens de krant bij het onderzoek betrokken.

Het lijkt er volgens de krant op dat de vader van de jongetjes expres zo min mogelijk sporen achterliet om het vinden van de kinderen te bemoeilijken. Bronnen rond het onderzoek bevestigen aan De Telegraaf dat er aanwijzingen zijn dat de vader, die zelfmoord pleegde, de daad voorbereidde en dwaalsporen uitzette voor hij zich bij Doorn ophing.

De politie is nog steeds op zoek naar camerabeelden, getuigen en andere aanknopingspunten om de broertjes te vinden. Zaterdagavond gaf de politie een kaart vrij met de mogelijke routes die de vader heeft afgelegd:

Een kaart met de mogelijke routes die de vader heeft afgelegd.

Een kaart met de mogelijke routes die de vader heeft afgelegd. Kaart van politie.nl

Gisteravond maakte de politie bekend op zoek te zijn naar de bergschoenen van de vader, die zoek zijn. Ook over een deel van een sleepkabel en een spanband, die in de buurt van de vindplaats van de vader zijn gevonden, wil de politie meer weten.

Inmiddels zijn over al deze voorwerpen tips binnengekomen, laat de politiewoordvoerder vandaag weten. Om hoeveel het gaat kon hij niet zeggen. De bruikbaarheid ervan wordt nu onderzocht.

Vrijwilligers gaan vanvond bij Kaap Doorn, bij de Utrechtse plaats Doorn, op zoek naar de jongens. Gisteren zochten vrijwilligers nog tevergeefs bij zowel het Utrechtse Austerlitz als het Limburgse Beek.

    • Anouk van Kampen