Wisselvallig

None

Het is en blijft de komende dagen wisselvallig. Eerst worden daarbij temperaturen verwacht die laag zijn voor de tijd van het jaar. Later in de week komt vanuit het oosten warme lucht dichtbij. Op de weerkaart zien we bij Schotland een lagedrukgebied. Er omheen wordt met een zuidwestelijke wind koele lucht naar onze omgeving geblazen. Verder slingert een storing over ons land. Vanavond en de komende nacht (naar dinsdag) is het dan ook bewolkt en valt af en toe wat regen of motregen. De temperaturen dalen tot tussen 6 en 8 graden en de zuidwestenwind haalt aan zee af en toe een windkracht 5.

Morgen (dinsdag) blijft het in het algemeen bewolkt. In grote delen van het land regent het af en toe of valt motregen, alleen in het zuiden van Limburg overheersen de droge perioden. Dat is ook de enige plek waar de zon zich even kan laten zien. De zuidelijke wind is matig, aan zee af en toe vrij krachtig en de maxima liggen tussen 11 en 14 graden.

Vanaf woensdag komen we in de overgangszone terecht tussen de koele lucht in onze omgeving en veel warmere die vanuit het oosten dichterbij komt. Voor het weer bij ons zal veel afhangen van de precieze plaats waar de overgangszone tussen deze twee luchtsoorten terechtkomt.

Voorlopig lijkt het erop dat het wisselvallige weer ook in de tweede helft van deze week aanhoudt. Vooral in het oosten gaan de temperaturen wel omhoog en kan het later lokaal 20 graden worden.