Voyeurisme tussen bosjes

None

KIJKEN // EXPOSITIE SECRET LIFE OF CITIES T/M 1 JUNI 2013 Galerie Fons Welters, Amsterdam ****

Wie Gabriel Lesters nieuwe installatie The Secret Life of Cities betreedt, begrijpt het onderwerp meteen: voyeurisme. Op twee schermen, tegenover elkaar, zien we gefilmde impressies van bosjes. Per stukje film verschillen de bladeren, soms dik, bijna vettig, dan weer fragiel. De overeenkomst is dat je er nauwelijks doorheen kunt kijken, wat de nieuwsgierigheid prikkelt: wat zien we daar eigenlijk achter? De crux lijkt: Lesters installatie gaat niet over voyeurisme, maar over het intensiveren van de blik. Blijkbaar is het gevoel dat er elk moment iets kán gebeuren, cruciaal om alle elementen echt tot leven te brengen. Een tikje onbevredigend, maar het geeft je wel het gevoel dat Lester nog niet klaar is met dit onderwerp.

    • Hans den Hartog Jager