Uitgelicht

Film

The Adjustment Bureau (George Nolfi, 2011, VS). Film naar kort verhaal uit 1954 van sf-schrijver Philip K. Dick. Aankomend politicus David Norris (Matt Damon) komt er op een dag achter dat in de coulissen van de wereld een groep grijze mannetjes bezig is om te zorgen dat alles volgens plan verloopt. Dat plan is het Grote Plan, van de Voorzitter. Maar de liefde gooit roet in het eten: Norris wordt verliefd op Elise Sellas (Emily Blunt) en houdt zich niet meer aan de regels. SBS 6, 20.30-22.30u.

Flodder (Dick Maas, 1986, NL). Karikaturale klucht met het idioom van een stripverhaal, over asociaal gezin dat door sociaal werker wordt ondergebracht in chique villawijk. Trok destijds meer dan twee miljoen bezoekers en groeide daarmee uit tot grootste vaderlandse bioscoophit van de jaren tachtig. Met Nelly Frijda, Huub Stapel, René van ’t Hof, Tatjana Simic. RTL8, 20.30-22.45u.

Informatief

Im Königreich der Oliven. Nieuwe, vijfdelige serie over olijventeelt rond de Middellandse Zee. De reeks begint in Andalusië, waar 300 miljoen olijfbomen staan. De regionale keuken heeft het gebruik van olijfolie geperfectioneerd. Periko Ortega, sterrenkok uit Córdoba, laat zien hoe hij een sinaasappelsorbet met olijfschuim maakt. We zien ook ’s werelds grootste oliemolen en een energiecentrale die draait op de biomassa die achterblijft na het persen. Arte, 18.25-19.10u.

How Nature Works. Vierdelige serie van de BBC, vanavond over de geweldige variëteit aan planten en dieren in het regenwoud. De aflevering begint in een bos in Panama dat recordhouder is in het aantal waargenomen vogelsoorten op één dag. Daarna gaat het naar Borneo, waar olifanten en orang-oetans van cruciaal belang zijn voor de biodiversiteit in de jungle. En tot slot wordt het netwerk onderzocht dat de Braziliaanse notenboom in stand houdt in het Amazonegebied. Ned.2, 19.25-20.20u.

Panorama: Jobs for the boys? Oud-voetbalinternational en Arsenal-speler Sol Campbell probeert erachter te komen waarom het werkloosheidspercentage onder jonge zwarte Britten twee maal zo hoog is als onder blanke leeftijdsgenoten. Hij trekt op met vier jongens van nog geen 25 die op zoek zijn naar hun eerste baan. Is het de schuld van de werkgevers of moeten deze jongens beter hun best doen? BBC 1, 21.30-22.00u.

Amusement

The Fall. Eerste aflevering van vijfdelige Engels-Amerikaanse misdaadserie die zich afspeelt in Noord-Ierland. Met in de hoofdrol Gillian Anderson, als DSI Stella Gibson. Ze woont en werkt in Londen, maar als de politie in Belfast na een maand nog geen meter is opgeschoten met haar onderzoek naar een moord, wordt Gibson naar Noord-Ierland gestuurd. BBC 2, 22.00-23.00u.