Spookbad Tropicana

BEKIJKEN // FOTO'S ZWEMBAD TROPICANA FOTOGRAAF FRANS HANSWIJK http:// nrch. nl/ w47

Ooit was het overdekte zwembad Tropicana the place to be, in Rotterdam. Jong en oud vermaakten zich in het subtropisch zwemparadijs: in Tropicana was het altijd zomer. In 2010 werd het zwembad gesloten en werden de sloopwerkzaamheden gepland. De bouwtekeningen voor het bejaardenhuis dat op de plek van Tropicana moet komen worden gemaakt, maar in de tussentijd staat het zwembadgebouw leeg. Fotograaf Frans Hanswijk besloot een kijkje te nemen en nam zijn camera mee. De fotoserie is te zien op internet. Spinnewebben, brokstukken, dode palmbomen, lege bubbelbaden: het is in eerste instantie een tragische aanblik. Het zwembad doet bijna spookachtig aan. Hoewel het niet meer is wat het was, de foto's brengen ook goede herinneringen naar boven bij iedereen die ooit een duik nam tussen de palmen in zwembad Tropicana.