Politie geeft route vader vrij

De broertjes Julian (7) en Ruben (9) zijn nog steeds niet gevonden // Zaterdag gaf de politie een kaart vrij met de route die hun vader reed // Die werd berekend aan de hand van zijn GPS-gegevens

Vrijwilligers hebben gisteren bij het Utrechtste Austerlitzopnieuw tevergeefs een hele dag gezocht naar de vermiste broertjes Julian (7) en Ruben (9). Aan het eind van de middag werd een nieuwe zoekactie gestart in het Limburgse Geulle, nadat er nieuwe informatie was binnengekomen. Zaterdagavond gaf de politie een kaart vrij met daarop mogelijke routes van de vader van Julian en Ruben, die voor het laatst met de jongens gezien is. De heenweg heeft de politie vrij nauwkeurig in kaart kunnen brengen, over de terugweg bestaat nog onduidelijkheid. De politie heeft de route bepaald aan de hand van GPS-gegevens van de mobiele telefoon van de vader. De man reed via de A2 van zijn woning in Vleuten naar het Limburgse Neerbeek. De auto, met daarin ook de jongens, werd gefilmd bij een bezoek aan een tankstation in Neerbeek om 22.18 uur. Het is de laatste keer dat Ruben en Julian gezien zijn. Het nabijgelegen Bunderbos werd afgelopen week al uitgekamd. Op de terugreis gaf de telefoon van de vader lange tijd geen signalen af. De politie vermoedt dat de man de A73 nam, maar sluit alternatieve routes niet uit. Het kenteken van de auto van de vader is om 01.42 uur geregistreerd bij de Rijnbrug op de N233 in Rhenen. Dinsdagochtend om 04.16 uur is voor het laatst een signaal waargenomen bij Leersum. Rond 08.00 uur die dag werd het lichaam van de vader aangetroffen in het Doornse Gat in de provincie Utrecht. Hij had zelfmoord gepleegd. Wat er verder is gebeurd, is onduidelijk. Speurwerk van de politie en 200 tot 250 vrijwilligers leverde niets op. NRC