Na teasers en geheime luistersessies is nieuwe Daft Punk nu te beluisteren

Daft Punk in de HMH in 2007.
Daft Punk in de HMH in 2007. Foto ANP / Olaf Kraak

Op Twitter gaat het vanavond wederom over, jawel, de nieuwe plaat van Daft Punk. Niet weer een mysterieuze teaser of één nummertje. Nee, vanaf vanavond is het album ‘Random Access Memories’ in zijn geheel te beluisteren.

We bespraken de plaat al eerder op deze plek. Wat in februari begon met het plaatsen van een foto door het Franse robotduo (om de komst van de plaat aan te kondigen) ontaarde in lichte chaos bij de fans. Een teaser, een tweede teaser, een derde teaser. Daarna een keer een gratis stream van de nieuwe hit ‘Get Lucky’ (meteen een wereldrecord in de verkoopstatistieken). En toen volgde een geheime luistersessie voor de pers.

http://youtu.be/6nu0IrMuCCM

Onze redacteur Alex van der Hulst was bij de luistersessie, maar kon er nog weinig van zeggen na één keer luisteren:

“Een kwaliteitsoordeel is lastig te geven bij een groep wiens muziek je echt meerdere keren moet horen om te beoordelen. Get Lucky is alvast niet representatief voor een album van 74 minuten waarop meer luisternummers dan dansnummers staan. Het is dan ook niet vreemd dat de band heeft besloten niet te gaan touren met dit album.”

Na vanavond kan dan eindelijk iedereen meeluisteren. En dat doe je hier.

“Muziek om langzame sex op te hebben, Kitsch met een grote K, en bij Touch ben ik echt afgehaakt”, oordeelt een luisteraar op muziekblog Kicking the Habit. Oordeel zelf.

    • Marije Willems