Marktplaatspoëzie

houd GEEN konijn alleen.

dit is zielig, konijnen zijn namelijk GROEPSDIEREN, net zoals bv ratjes en cavia's.

? neem GEEN NESTJE met je huiskonijntjes.

je wilt uw "schattige" jonkies, later toch niet opgevreten of aangereden op straat zien liggen, of aangevallen in een dierenweide, omdat de nieuwe eigenaren "erop uitgekeken zijn" of ze op "vakantie moeten" je voedster en/of jonkies kunnen ziek worden/dood gaan, waarom zou je het risico nemen? omdat je de achtergrond niet weet, kunnen de jonkies allemaal met erfelijke kwalen geboren worden, zoals bv olifantstanden, of erger bv dat ze bepaalde ledematen missen... DUS MENSEN HOUD AUB OP MET DIE "PRETNESTJES" ? koop GEEN knaagsteen. ondanks die mooie verkooppraatjes van de dierenwinkel, zijn knaagstenen/likstenen LEVENSGEVAARLIJK, deze kunnen namelijk nierstenen veroorzaken. geef een tak van een knotwilg om lekker op te knagen. aldus een gediplomeerd dierenartassistente en bezorgde konijnenliefhebber.