Kortkolom cultuur

Anthony Hopkins speelt Heineken

Amsterdam. Anthony Hopkins gaat Freddy Heineken spelen in een nieuwe thriller over de ontvoering van de biermagnaat. Dat schrijft de Britse filmsite Screen Daily. Het scenario van de film is gebaseerd op het boek De Ontvoering van Alfred Heineken dat Peter R. de Vries in 2003 uitbracht. De Vries heeft de rechten verkocht aan de Amerikaanse producent Informant Media. Vorige maand liet de misdaadjournalist weten dat het scenario klaar is. De film over de ontvoering van Heineken in 1983 wordt geregisseerd door Daniel Alfredson. De Zweed heeft in 2010 als regisseur meegewerkt aan de verfilming van de Millennium-trilogie. (Novum)

Caro Emerald op 1 op Britse albumlijst

Amsterdam. De Nederlandse zangeres Caro Emerald is met haar nieuwe cd The Shocking Miss Emerald binnengekomen bovenaan de officiële albumtop-100 van het Verenigd Koninkrijk. Vorige week gebeurde hetzelfde in de Nederlandse Album Top 100. The Shocking Miss Emerald is de opvolger van Emeralds succesvolle debuutplaat Deleted Scenes from the Cutting Room Floor. Die was ook al een topvijfhit in het Verenigd Koninkrijk. Ook een andere Nederlander doet het goed in de Britse hitlijsten. Armin van Buurens This Is What It Feels Like komt deze week binnen op de zesde plaats in de Single Top 100. (Novum)

Selectie bekend voor Theaterfestival

Amsterdam. De Nederlandse Toneeljury heeft de vijf beste grote- en beste vijf kleinezaalproducties bekendgemaakt die nog één keer hernomen zullen worden tijdens het Nederlands Theater Festival in september. Voor de grote zaal zijn De Verleiders: de casanova’s van de vastgoedfraude van Bos Theaterproducties, Don Juan van het Noord Nederlands Toneel, Orlando van het Toneelhuis, Na de repetitie/Persona van Toneelgroep Amsterdam en Platonov van NT Gent geselecteerd. Bij de kleinezaalproducties gaat het om Somedaymyprincewill.com van Trouble Man/Sadettin Kirmiziyüz, De Sunshine Show van Esther Scheldwacht, mightysociety10 van mighty society, 4.48 Psychosis van Thibaud Delpeut/Toneelschuur Producties en A Brief history of hell van Abattoir Fermé. (NRC)