kort

Formule 1

Overwinning Alonso voor eigen publiek

Fernando Alonso heeft gisteren de Grand Prix van Spanje gewonnen. De Spaanse coureur van Ferrari kwam op het circuit van Catalunya in Barcelona ruim negen seconden eerder over de finish dan de Fin Kimi Räikkönen (Lotus). Alonso’s ploeggenoot Felipe Massa werd derde. Giedo van der Garde haalde voor het eerst dit seizoen de finish niet. De Nederlander van Caterham verloor zijn linker achterband, waardoor hij niet verder kon. Tijdens de race was Alonso de eerste die de van poleposition vertrokken Nico Rosberg passeerde. De Spanjaard gaf zijn leidende positie vervolgens niet meer uit handen, bouwde zijn voorsprong geleidelijk uit en kon voor eigen publiek zorgeloos naar de 32ste overwinning uit zijn carrière rijden. De renstal van Red Bull stelde teleur in Barcelona. Titelhouder Sebastian Vettel moest genoegen nemen met de vierde plaats, direct gevolgd door zijn teamgenoot Mark Webber. Vettel behoudt met 89 punten wel de leiding in het WK-klassement. Räikkönen verkleinde zijn achterstand tot vier punten, Alonso staat derde op 17 punten. Novum