kort

This undated handout picture courtesy of the British Health Protection Agency shows the Coronavirus seen under an electron miscroscope. French health authorities said one person was suspected of contracting a deadly new SARS-like virus after coming into contact with a man confirmed to be infected, following tests that cleared another three patients. "Further examinations are necessary" to determine if the patient has come down with the deadly novel coronavirus, the health ministry said in a statement on May 11, 2013. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE / MANDATORY CREDIT: "AFP PHOTO / BRITISH HEALTH PROTECTION AGENCY" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ==
This undated handout picture courtesy of the British Health Protection Agency shows the Coronavirus seen under an electron miscroscope. French health authorities said one person was suspected of contracting a deadly new SARS-like virus after coming into contact with a man confirmed to be infected, following tests that cleared another three patients. "Further examinations are necessary" to determine if the patient has come down with the deadly novel coronavirus, the health ministry said in a statement on May 11, 2013. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE / MANDATORY CREDIT: "AFP PHOTO / BRITISH HEALTH PROTECTION AGENCY" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS == AFP

Experimenten

Menselijke proefkonijnen in DDR

Amsterdam. - Westerse farmaciebedrijven hebben in de DDR medische experimenten op mensen laten uitvoeren. Dat blijkt uit dossiers van het Oost-Duitse ministerie van Volksgezondheid en de geheime dienst van de DDR, die in handen zijn van weekblad Der Spiegel. Aan de experimenten zouden 50.000 mensen hebben meegedaan, vaak zonder dat ze dat wisten. Er werden onder meer hartmedicijnen, bloedverdunners en chemotherapieën op hen getest. Zeker twee experimenten werden gestaakt nadat patiënten waren overleden. NRC

Graffiti

Kunstwerk van Banksy in verkoop

London. - Een wandschildering van de graffiti artiest Banksy wordt op 2 juni alsnog verkocht in het London Film Museum. Het betreft de muurschildering genaamd ‘Slave Labour’ waarop een jongetje te zien is dat de Engelse Union Jack naait achter een naaimachine. De wandschildering verdween in februari uit Londen en dook een paar dagen op in Miami. Daar zou het worden geveild. Toen er ophef ontstond werd ‘Slave Labour’ teruggetrokken uit de veiling omdat er sprake zou zijn van diefstal. De Engelse politie liet echter weten dat er geen melding was gedaan van de ontvreemding. Het kunstwerk zal vermoedelijk 450 duizend pond opleveren. BBC

Frankrijk

Tweede besmetting SARS bevestigd

Parijs. - Een tweede Fransman is besmet met een nieuwe variant van het dodelijke SARS-virus. Het virus is op hem overgedragen toen hij in het ziekenhuis van Valenciennes een kamer deelde met de man die de ziekteverwekker in Frankrijk introduceerde. Dat heeft het Franse ministerie van volksgezondheid gisteren laten weten. De nieuwe patiënt stond drie dagen lang in 'langdurig en nauw' contact met de 65 jarige eerste drager. Die had het virus even tevoren opgedaan tijdens een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. In 2003 bezweken er 800 mensen aan SARS in oostelijk Azië. Beide mannen worden momenteel verpleegd in een ziekenhuis in Lille. AP