Flinke files voor nieuwe Coentunnel en door ernstig ongeluk op A2

Door ongelukken, regen en de opening van de tweede Coentunnel is er vandaag een drukke ochtendspits. In totaal stond er volgens de ANWB rond kwart over negen zo’n 370 kilometer file op de snelwegen in Nederland.

De ANWB spreekt van een drukke ochtendspits:

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Drukke ochtendspits. Regen, ongelukken en #Coentunnel.

Automobilisten kunnen sinds vanochtend gebruikmaken van de Tweede Coentunnel en de Westrandweg in Amsterdam. Dat moest het dagelijkse fileleed aanzienlijk verzachten, maar dit lukte vanochtend nog niet. De nieuwe verkeerssituatie zorgde voor lange files rond Amsterdam. Volgens de Verkeersinformatiedienst is dit het gevolg van een gebruikelijke “gewenningsperiode” nadat een verkeerssituatie is gewijzigd. De oude Coentunnel was sinds woensdagavond afgesloten in verband met het werk.

De files rondom de Coentunnel nemen ondertussen volgens de ANWB wel weer af:

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer De files bij de #Coentunnel nemen nu af (A7, A8). Omrijders staan nog vast op de #N247 richting Amsterdam.

Op de A2 van Utrecht richting Amsterdam staat het verkeer wel helemaal vast door een ernstig ongeluk waarbij drie auto’s op elkaar zijn gereden.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer RT @terencew47: ravage op de #A2 bij Breukelen http://t.co/3d6KvXfrho.

Daar staat inmiddels twintig kilometer file omdat de weg tussen Breukelen en Vinkeveen volledig is afgesloten. Er moest een traumahelikopter op de weg landen. Waarschijnlijk gaat de A2 pas rond elf uur weer open:

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer De #A2 richting Amsterdam is waarschijnlijk tot 11.00 uur dicht bij Breukelen, na ernstig ongeluk.
Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Inmiddels 20 km file op de #A2 richting Amsterdam, tussen Nieuwegein en Breukelen na ongeluk. Ook sluipwegen rond Breukelen staan vast.
Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer De hele #A2 perst zich nu over de #N402 tussen Maarssen en Loenen. Dat past dus niet.

Volgens de veiligheidsregio Utrecht zijn drie inzittenden ondertussen bevrijd uit de bij het ongeluk betrokken voertuigen:

Twitter avatar vrutrecht VR Utrecht #a2 #beknelling. Inmiddels twee personen bevrijd uit twee voertuigen. Nog een persoon bekneld in een voertuig. ^NS
Twitter avatar vrutrecht VR Utrecht #A2 #beknelling. Derde en tevens laatste persoon is bevrijd uit het voertuig. Ongeval meester. Einde berichtgeving. ^NS

De ernst van de verwondingen van de betrokkenen is onduidelijk.

De NS liet vanaf tien uur intercity’s die van Utrecht naar Amsterdam en Schiphol rijden extra stoppen in Breukelen. Automobilisten werd geadviseerd de auto te parkeren en de trein te nemen.

Update 11.15 uur: Ondertussen zijn alle banen op de A2 weer vrijgegeven:

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Goed nieuws: de #A2 naar Amsterdam bij Breukelen is weer helemaal OPEN.
    • Anouk van Kampen