Correcties en aanvullingen

Burgemeester in oorlogstijd

In het verhaal over het boek van Jan Brokken (Z&Z, 4 mei, pagina 14) staat ten onrechte dat de burgemeester van Rhoon fout was in de oorlog. Er had moeten staan dat hij ‘een typische burgemeester in oorlogstijd was’.

Verkeerde datum

In het artikel Hij zag al snel wat er zou gaan gebeuren (Opinie&Debat, 4 mei, pagina 4) wordt geciteerd uit de column Het Duitse volk is al herenigd van J.L. Heldring. Als publicatiedatum wordt 4 november 1989 genoemd. Deze datum komt uit Heldrings boek Heel ons fundament kraakt en andere kanttekeningen. De juiste datum is 14 november 1989.

Cijfers TMG

In het artikel TMG maakt 15,1 miljoen euro verlies (Economie, 10 mei, pagina 27) staat dat TMG vorig jaar 15,1 miljoen euro verlies leed. Dat was al bekend. Het bedrijf kwam vrijdag met kwartaalcijfers. De winst van TMG steeg het laatste kwartaal naar 3 miljoen euro en de omzet bedroeg 134 miljoen.