Broertjes gezocht in visvijver Geulle

De zoektocht naar de vermiste broers Julian (7) en Ruben (9) uit Zeist richt zich sinds gisteravond op een visvijver in het Limburgse Geulle. De politie heeft „nieuwe informatie” binnengekregen, die hiertoe aanleiding gaf. Wat de nieuwe informatie is, is niet bekendgemaakt.

Politie en groepen vrijwilligers zochten afgelopen weekend verder naar de jongens, die sinds vorige week maandag worden vermist. Het stoffelijk overschot van hun vader werd dinsdagochtend gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat, waar hij zelfmoord had gepleegd. Zo’n 250 vrijwilligers kamden zaterdag de bossen uit rond de plek waar zijn lichaam was aangetroffen. Ook langs delen van de Rijn is gezocht.

De politie zocht onder meer bij een ecoduct bij Rhenen en raadpleegde enkele internationale experts: gedragsdeskundige Carlo Schippers, opgeleid door de FBI, en Alain Remue, hoofd van de Cel verdwijningen van de Belgische federale politie. Gisteravond gaf de politie nieuwe foto’s vrij in de zaak. Het gaat om beelden van stevige, bruine wandelschoenen, een stuk gele sleepkabel en een oranje spanband. De politie is op zoek naar de wandelschoenen en naar de plaats waar sleepkabel en spanband zijn gekocht. Delen ervan werden bij het lichaam van de vader gevonden.

De broertjes en hun vader waren volgens de politie „lokaal bekend” in Geulle. Het dorp ligt vlakbij Beek, waar de vader maandagavond voor het laatst door een beveiligingscamera is gefilmd bij een onbemand benzinestation.

Afgelopen weekend gaf de politie een kaart vrij van de vermoedelijke route die de vader heeft afgelegd voor hij dood werd aangetroffen. De man is maandagavond vanuit het Utrechtse Vleuten met zijn zoons naar het Limburgse Neerbeek gereden, en daarna via Rhenen naar het Doornse Gat. Het is niet bekend waar de broertjes de auto hebben verlaten. De politiewoordvoerder: „Het allerbelangrijkst is dat we beelden vinden van de auto waarin de broertjes te zien zijn. Nu is het te onderzoeken gebied nog erg groot.”

De politie begon de zoektocht in de visvijver van Geulle vanochtend om 9 uur met een sonarboot. Mogelijk worden later duikers ingezet.