‘An extraordinary finish.’ Je verzint het niet, deze Goal van het Weekend

Football karma noemen ze dat in Engeland. De Goal van het Weekend is ervan doorspekt en werd gescoord in de apotheose van een wedstrijd om de strijd voor promotie naar de lucratieve Premier League.

3. Deportivo Quito-Deportivo Cuenca: Alex Colon 5-0

De Serie A van Ecuador, wat kun je erover zeggen? In elk geval dat er dit weekend een prima doelpunt werd gemaakt door titelkandidaat Depor Quito tegen het armlastige Cuenca.
http://youtu.be/3c-C-Y8V3og

2. Montreal Impact-New York Red Bulls: Thierry Henry 0-2

Hij kan het nog, de gewezen ster van Arsenal en Les Bleus. Thierry Henry doet de Amerikaanse commentator zich hardop afvragen of dit de goal van het jaar of misschien wel van het decennium is. Nou dat lijkt ons niet, maar fraai is-ie zeker voor iemand van 35 die bovendien 1-op-2 loopt qua rendement daar in de Major League Soccer.

1. Watford-Leicester: Troy Deeney 3-1

Oké, dit is het scenario: Watford en Leicester strijden om een plek de finale van de playoffs voor promotie naar de lucratieve Premier League, waar je alleen al aan tv-inkomsten tientallen miljoenen binnensleept. Eerste wedstrijd was 1-0 voor Leicester, zaterdag in de return in Watford staat het 2-1 en dus overall 2-2. Ver in blessuretijd krijgen de bezoekers echter een onterechte strafschop na een schwalbe waar Luis Suárez voor zou applaudiseren én neemt die fopduiker ook nog eens zelf de pingel. Tsja, karma is a b*tch, zeggen ze wel eens.
http://youtu.be/Gs5yxozm_84

    • Jules Seegers