Alonso wint voor eigen publiek

Fernando Alonso heeft gisteren de Grand Prix van Spanje gewonnen. De Spanjaard stuurde voor eigen publiek zijn Ferrari op het circuit van Catalunya ruim negen seconden eerder over de streep dan nummer twee Kimi Raikkonen (Lotus). Alonso’s ploeggenoot Felipe Massa maakte op de derde plaats het succes voor Ferrari compleet.

Giedo van der Garde haalde voor het eerst de finish niet. De Nederlander van Caterham verloor zijn linker achterband, waardoor hij zijn weg niet kon vervolgen. Van der Garde was vertrokken vanaf de achttiende plaats.

De Duitser Nico Rosberg had zich als snelste gekwalificeerd en mocht vanaf poleposition starten. Een zwakke fase vlak na zijn eerste pitstop deed hem echter de das om. Rosberg verloor meteen drie posities en viel uiteindelijk terug naar de zesde plaats. Alonso was de eerste die Rosberg passeerde en gaf vervolgens zijn leidende positie niet meer uit handen. De vanaf de vijfde plek vertrokken Alonso bouwde zijn voorsprong geleidelijk uit en kon naar de 32ste zege uit zijn carrière rijden. Hij won de GP van Spanje eenmaal eerder, in 2006. Alonso zegevierde eerder dit jaar al in China.

Red Bull stelde in Spanje teleur. Titelhouder Sebastian Vettel eindigde als vierde, gevolgd door ploeggenoot Mark Webber. Vettel behoudt met 89 punten wel de leiding in het wereldbekerklassement. (Novum)