Zoektocht vermiste jongetjes maandag weer verder - politie zoekt bergschoenen

De politie zocht vandaag tevergeefs in het Limburgse Geulle naar de twee vermiste broertjes. Morgen gaat de zoektocht weer verder. Foto ANP / Marcel van Hoorn

De zoektocht van de politie naar de twee vermiste broertjes in Limburg is gestaakt. Morgen wordt alleen de visvijver in het Limburgse Geulle verder onderzocht. Het gebied wordt komende nacht bewaakt, laat de politie weten aan Novum.

De politie meldt vanavond ook op zoek te zijn naar de bergschoenen van de vader, die vooralsnog nergens zijn aangetroffen. Een foto van soortgelijke schoenen werd door de politie vrijgegeven:

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht Vader was in bezit van identieke schoenen. Deze zijn nergens meer aangetroffen. Wie weet waar de schoenen zijn? http://t.co/oyVvTGaKLW

Op de plek waar hij dood werd gevonden is een deel van een gele sleepkabel aangetroffen. De politie vraagt mensen die weten waar de rest van de kabel is zich te melden. Ook van een vergelijkbaar exemplaar is een foto vrijgegeven:

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht Deel sleepkabel is aangetroffen op plek waar vader zelfmoord pleegde. Waar is de rest van de sleepkabel gebleven? 3/4 http://t.co/13RrpyJySS

Verder is bij de vader een oranje spanband gevonden, die hij wellicht recent met de sleepkabel heeft aangeschaft.

Met helikopter is gezocht

In de omgeving van de Kleivelderweg in het Limburgse dorp werd vandaag gezocht omdat nieuwe informatie was binnengekomen. Er werden onder meer een politiehelikopter en honden ingezet. Agenten en militairen hebben het gebied uitgekamd.

De kaart met de vermoedelijke route die de vader van de broers van 7 en 9 jaar maandagavond aflegde voordat hij dood in de buurt van Doorn werd aangetroffen werd zaterdagavond vrijgegeven door de politie. De man had die avond in Limburg getankt, toen zijn zonen nog in de auto zaten. Vrijwilligers zochten vandaag zowel bij het Utrechtse Austerlitz als het Limburgse Beek. Ook zij hebben niets gevonden.

    • Anouk Eigenraam