Willem II neemt afscheid van Eredivisie met zege op AZ

Willem II heeft met opgeheven hoofd de Eredivisie verlaten. De Tilburgers, die na de nederlaag vorige week uit bij Ajax degradatie niet meer konden ontlopen, wonnen met 2-0 van bekerwinnaar AZ. Virgil Misidjan opende kort na rust de score, een eigen doelpunt van Giliano Wijnaldum besliste de wedstrijd.

Willem II sluit het seizoen af met vijf overwinningen, die allemaal voor eigen publiek werden geboekt. AZ eindigt als tiende, maar mag door de bekerwinst toch instromen in de derde en laatste voorronde van de Europa League. Jurgen Streppel, trainer van het gedegradeerde Willem II, zei na afloop van de wedstrijd dat er toch een positief gevoel overheerst:

AZ-middenvelder Adam Maher, zei na de verloren uitwedstrijd teleurgesteld te zijn, maar evengoed met een goed gevoel naar de huldiging later vanmiddag te gaan:

NEC duikelde op de laatste speeldag van de dertiende naar de vijftiende plaats. Thuis werd met 2-1 verloren van RKC Waalwijk, dat veertiende wordt. Kenny Anderson en Florian Jozefzoon scoorden voor RKC, Kevin Conboy deed vlak voor tijd iets terug. NEC haalde uit de laatste negen wedstrijden van het seizoen maar één punt.

FC Utrecht begint met een goed gevoel aan de play-offs voor Europees voetbal. Heracles Almelo werd door goals van Cedric van der Gun, Jacob Mulenga en Jens Toornstra met 3-0 verslagen. Jason Davidson van Heracles kreeg rood. Utrecht eindigt als vijfde en begint in de play-offs tegen Heerenveen. Groningen begint thuis tegen Twente.

    • Anouk Eigenraam