Schietpartij in New Orleans bij Moederdagparade

Politie onderzoekt de plek waar de schietpartij plaatsvond.
Politie onderzoekt de plek waar de schietpartij plaatsvond. Foto AP / The Times-Picayune / Michael DeMocker

Bij een schietpartij tijdens een Moederdagparade in New Orleans zijn zeker negentien gewonden gevallen. Volgens persbureau Reuters zitten onder de gewonden twee kinderen. De politie is op zoek naar drie verdachten.

Het incident gebeurde rond twee uur lokale tijd. Er deden ruim tweehonderd mensen mee aan de optocht toen er ineens schoten klonken. Een jongen en een meisje van beide tien jaar oud waren onder de negentien gewonden. De kinderen werden geschampt door de kogels en zijn niet ernstig gewond, verklaarde een woordvoerder. Twee slachtoffers moesten worden geopereerd, maar geen van de gewonden zou in levensgevaar zijn.

Volgens Reuters zijn er drie mensen bij de schietpartij betrokken tussen de 18 en 22 jaar oud. De politie is nog naar de verdachten op zoek. Waarom ze hebben geschoten, is nog onduidelijk. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk niet om terrorisme, maar om ‘gewoon’ straatgeweld. De politie van New Orleans roept iedereen op foto’s van de optocht te delen zodat dit de opsporing van de verdachten kan helpen.

    • Anouk Eigenraam