Anouk verrekt spier en mist opening Songfestival, maar of ze dat erg vindt…

De link met haar eigen spotje voor ‘Even Apeldoorn bellen’ lijkt snel gemaakt: door een verrekking in haar bovenbeen kan de zangeres vanavond niet naar de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival. De zangeres blesseerde zich gisteravond tijdens een partijtje bowlen in Malmö, waar ze zich voorbereidt op haar deelname.

Anouk tijdens de repetities voor het Eurovisie Songfestival.
Anouk tijdens de repetities voor het Eurovisie Songfestival. Foto Kippa / Ludvig Thunman

De link met haar eigen spotje voor ‘Even Apeldoorn bellen’ lijkt snel gemaakt: door een verrekking in haar bovenbeen kan de zangeres vanavond niet naar de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival. De zangeres blesseerde zich gisteravond tijdens een partijtje bowlen in Malmö, waar ze zich voorbereidt op haar deelname.

De zangeres die zich een beetje afzondert van de rest, zoekt de andere deelnemers niet op. Ze ziet het weekje in Zweden een beetje als vakantie. Anouk kennende zal ze het dan ook waarschijnlijk niet héél erg vinden dat ze de receptie van vanavond moet missen; dat soort poespas is aan de nuchtere zangeres doorgaans niet echt besteed, schreef NRC-redacteur Amanda Kuyper gisteren al in de krant:

Anouk Teeuwe (38) ‘doet’ het Eurovisie Songfestival op háár manier – zonder poespas. Op eigen kracht is de zangeres - en haar entourage van mensen voor make-up, kleding en sport - het liedjesfestijn in gegaan. Slechts twee persconferenties wilde ze doen, en ze gaat zeker niet alle feestjes af. Niet omdat ze dwars wil liggen. Maar omdat ze niet van dat soort feestjes houdt.

Zo heeft Anouk ook al laten weten niet in een glitterjurk of minirok haar nummer Birds te gaan staan zingen. Laat staan dat we frivole danspasjes hoeven te verwachten van Anouk.

En zo ziet het podium voor het Eurovisie Songfestival er uit. Foto AP / Scanpix / Drago Prvulovic

Daartegen kunnen we bij veel van de andere inzendingen, waaronder veel dancenummers, wel weer allerlei opvallende acts verwachten, schrijft Kuyper. Zo komt de inzending van Wit-Rusland, Alyona Lanskaya uit een mega-glitterbol gekropen in een mini zilveren glitterjurk en heeft zangeres Nina van Montenegro naar verluidt een weinig verhullend cyborgpakje aan als omlijsting bij het hiphopduo Dedduh en Noyz, die er weer uitzien als twee astronauten. Rappend zingen die het liedje Igranka; ‘het eerste feest op de rode planeet Mars’.

Net zo nuchter is Anouk tot nu toe over haar kansen. Ze is een klein beetje weggezakt in de polls, van de derde naar de zesde plek, maar door alle kenners, kandidaten en bookmakers wordt ze hoog ingeschat. Als alles goed gaat, staat ze zaterdag in de finale. En zo niet? Dan niet, zo zei ze eerder al tijdens een persconferentie:

“Er zullen geheid mensen zijn die er geen drol aan vinden, maar dat is altijd zo. De een vindt het fantastisch, een ander gedeelte vindt het vreselijk. So be it.”

    • Anouk Eigenraam