Wigan verslaat Manchester City in FA Cup-finale

De Wigan Athletics vieren hun overwinning na het verslaan van miljoenenclub Manchester City in de FA Cup-finale. Foto: Reuters / Darren Staples

Wigan Athletic heeft ten koste van Manchester City de FA Cup veroverd. De ploeg won in het Wembleystadion in Londen met 1-0.

Het is voor het eerst in zijn 81-jarige historie dat Wigan het belangrijkste bekertoernooi van Engeland wint. De club had zelfs nog niet eerder de finale van de FA Cup bereikt. De degradatiekandidaat verzekerde zich daarmee bovendien van Europees voetbal volgend seizoen.

Manchester City was op het volgepakte Wembley niet in staat de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Hoewel de Citizens voor rust via Carlos Tevez een grote kans op de openingstreffer hadden gemist, zorgde ook Wigan voor dreiging. Oud-PSV’er Arouna Koné en Callum McManaman speelden daarbij een hoofdrol.

Doelman Joe Hart van City hoefde echter weinig handelend op te treden, omdat de schoten van McManaman precisie misten. Vlak na de hervatting was het opnieuw de ploeg uit Manchester die via Sergio Aguero een goede mogelijkheid kreeg, maar een verdediger lag in de weg.

De ‘Latics’ sloegen toe na de rode kaart van Zabaleta. De Argentijnse back greep in met een tackle, nadat McManaman ervan door leek te gaan.  Uit een corner kopte invaller Ben Watson kort voor tijd het enige doelpunt binnen.

    • Eva de Valk