Uitgelicht zaterdag

None

Film

Casa de areia / House of Sand (Andrucha Waddington, 2005, BR). Wonderschoon epos. De betovering wordt veroorzaakt door het landschap, dat uit 360° zand bestaat, en van de manier waarop de hoofdpersonen letterlijk en figuurlijk in elkaars leven stappen. Actrices Fernanda Torres en Fernanda Montenegro spelen drie rollen: moeder, dochter en kleindochter. Ze proberen een bestaan op te bouwen in het isolement van een immense duinstreek. Canvas, 15.57-17.47u.

Astérix aux jeux olympiques. (Frédéric Forestier en Thomas Langmann, 2008, F/D/E/I/B). De bijrol van Alain Delon (als César) is de voornaamste attractie van deze actiekomedie naar de bekende strip. Hij is met zijn strenge kop geestiger dan Astérix (Clovis Cornillac) en Obélix (Gérard Depardieu), die alleen maar sterk en stoer zijn. Bijrollen voor Michael Schumacher (als wagenmenner) en Zinedine Zidane. RTL 8, 20.00-22.30u.

Precious (Lee Daniels, 2009, VS). Precious (Gabourey Sidibe) is een wandelende catalogus van gettoleed: analfabeet, zestien en zwanger van het tweede kind van haar vader. Er moet wat gebeuren en inderdaad wandelt Precious schuchter de alfabetiseringsklas binnen. De film valt op door de extreme verloedering, maar is ook een conventioneel educatiedrama met een inspirerende leraar. Ned.3, 22.00-23.45u.

De Vierde Man (Paul Verhoeven, 1983, NL). Reve-verfilming, met Jeroen Krabbé als de schrijver die valt op zowel drievoudige weduwe Christine Halsslag (Renée Soutendijk) als haar nieuwe vriend Herman (Thom Hoffman), maar zich gaandeweg begint af te vragen of hijzelf niet haar vierde slachtoffer zal worden. De film opende in Hollywood deuren voor zowel Krabbé als Verhoeven. RTL8, 22.30-00.40u.

A Bronx Tale (Robert De Niro, 1993, VS). Charmant regiedebuut van De Niro, naar de jeugdherinneringen van Chazz Palminteri aan de New Yorkse wijk in de jaren zestig. Negenjarige zoon van vlijtige buschauffeur De Niro wordt beschermeling van moralistische maffiabaas (gespeeld door Palminteri zelf).BBC 2, 00.30-02.20u.

Informatief

Eagles – To The Limit. Eerste deel van tweeluik over de succesvolle Amerikaanse groep Eagles, die in 1971 werd opgericht, in licht wisselende bezetting tot 1980 bestond en in 1994 weer bij elkaar kwam. Vanavond de eerste, veruit interessantste periode. Ned.3, 20.25-22.00u.

The Magic Tricks of JJ Abrams. Jeffrey Jacob Abrams, regisseur van o.m. de tv-serie Lost en Mission: Impossible III, leidt rond door Bad Robot, de productiemaatschappij waar hij bezig is met voorbereidingen voor de opnamen van een nieuwe aflevering van Star Wars. BBC 2, 20.35-21.05u.

Drekwerk. Nederlandse versie van Dirty Jobs van Discovery Channel. Er is ook een Europese variant, gepresenteerd door oud-doelman Peter Schmeichel. In Nederland mag de volgens SBS ‘aan enorme smetvrees’ lijdende Rob Geus vanavond aan de slag in een wormen- en sprinkhanenkwekerij. SBS6, 21.45-22.30u.

Call me Iggy. Portret van Iggy Pop, al sinds eind jaren 60 actief als rockmuzikant. De laatste tijd verraste hij zijn fans met muziek die in niets lijkt op bijvoorbeeld zijn ‘I Wanna Be Your Dog’: jazz, Franse teksten en een nog lagere stem. Pop (James Osterberg, 1947) ontvangt regisseur Jean Boué in zijn huis in Miami Beach. Arte, 22.00-22.45u.

Le sexe autour du monde. Serie over erotiek in diverse landen. Vanavond op bezoek in Griekenland, moederland van Aphrodite, Eros, Sappho en Priapus. Heeft de economische crisis ook gevolgen voor het liefdesleven van de Grieken?TV5, 01.05-02.00u.