Theater

There is a discussion.Nieuw West. Tournee t/m 28/5. Inl: nieuwwest.com

NRC HandelsbladFantastisch is [Jongewaards] uitval dat hij „geen kunst wil maken als educatief project”. Zijn artistieke inzet is hoog: kunst heeft een intrinsiek bestaansrecht. [...] In de triomfantelijke slotdans toont Jongewaard een tatoeage onder zijn arm, bestaande uit vijf sterren. Alleen door zonder voorbehoud in zichzelf te geloven, in zijn lichaam en in zijn werk, kan de kunstenaar in deze tijden van bedreiging overleven.****

de VolkskrantEen voorstelling van Jongewaard zonder beweging is moeilijk voorstelbaar, en opeens is daar de dans van de zoetwatervogel. Een zogenaamd kreupele dans, bedoeld om vijanden een loer te draaien en hun aandacht af van te leiden van kleine vogels. Een kracht die zwakte nabootst, dus. [...] Kort daarop zijn we getuige van een ingetogen dood – en al snel ook van een gedanste wederopstanding, gelukkig. Kwetsbaar en krachtig tegelijk. Mooi. ****