Politie geeft kaart met route vader vermiste broertjes vrij

Mogelijke routes van de vader van de vermiste broertjes. Kaart: Politie Midden-Nederland

De politie heeft een kaart vrijgegeven met daarop mogelijke routes van de vader van de vermiste broertjes Julian en Ruben. De heenweg heeft de politie vrij nauwkeurig in kaart kunnen brengen; over de terugweg bestaat nog onduidelijkheid.

De politie heeft de route bepaald aan de hand van GPS-gegevens van de mobiele telefoon van de vader. De man reed via de A2 van zijn woning in Vleuten naar het Limburgse Neerbeek. De auto, met de vader en zijn beide zoons, werd gefilmd bij een bezoek aan een tankstation in Neerbeek om 22.18 uur. Een klein half uur later werd de telefoon van de vader nog steeds waargenomen in Neerbeek. Het nabijgelegen Bunderbos werd afgelopen week al uitgekamd, dat leverde geen resultaat op.

Lange tijd geen GSM-signalen telefoon vader

Op de terugreis gaf de telefoon van de vader lange tijd geen signalen af. De politie vermoedt dat de man via de A73 terug is gereden, maar sluit alternatieve routes niet uit.  Het kenteken van de auto van de vader is om 01.42 uur  geregistreerd bij de Rijnbrug op de N233 in Rhenen. Dinsdagochtend om 04.16 uur is voor het laatst een gsm-signaal waargenomen bij Leersum.

Dinsdag rond 08.00 uur werd het lichaam van de vader aangetroffen in het Doornse Gat in de provincie Utrecht. Hij had zelfmoord gepleegd. Wat tussen 01.42, 04.16 en 08.00 uur is gebeurd, is onduidelijk. Speurwerk vandaag van de politie en zo’n 150 tot 200 vrijwilligers daar leverde niets op.

De zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist door vrijwilligers gaat morgen verder bij het Utrechtse Austerlitz.

    • Eva de Valk