Herfstig weekeinde

Dit weekend is het buiig en vooral overdag erg koel. Het lijkt erop dat de temperatuur begin volgende week wat opkrabbelt. Het blijft wel onstandvastig, met veel bewolking en enkele buien.

Dit weekeinde hebben we te maken met de passage van een paar storingen die bij tijd en wijle de buiigheid een forse impuls geven. Zaterdag trekken een paar flinke buien over het land, in het oosten misschien met wat hagel en een klap onweer. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig, maar tijdens een flinke bui kunnen er ook windstoten optreden. Het wordt 12 tot 16 graden.

In de middag krijgen de opklaringen de overhand, maar zaterdagavond dienen zich nieuwe buien aan. Die hebben op hun beurt te maken met een storing in hogere luchtlagen, die zondagochtend van west naar oost over het land trekt. In de nacht naar zondag blijven er bij gevolg een paar buien vallen.

In de loop van zondagmorgen leeft de buiigheid verder op, om in de middag opnieuw in te zakken zodra de hooggelegen storing begint weg te trekken. De zon breekt af en toe door, maar het is uitgesproken koel, rond 13 graden maximaal. Er waait een matige westelijke wind.

Volgende week komt de wind terug in de zuidwesthoek. Maandag en woensdag verlopen bewolkt en er kan wat regen vallen. Wellicht verloopt de dinsdag droog, met meer zon en iets hogere temperatuur.