Geen resultaat zoekacties vermiste broertjes Ruben en Julian

Een boswachter graaft in de grond in een afgezet gebied bij camping het Doornse Gat tijdens de burgerzoektocht naar Ruben en Julian. ANP / Koen van Weel

De politie heeft vandaag op verschillende plekken kleine zoektochten gehouden naar de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist. Zo hebben forensisch rechercheurs bij een ecoduct in Rhenen gezocht, maar werd daar niets gevonden. Dat meldt een politiewoordvoerder aan persbureau Novum.

De plekken zijn door mensen aangewezen, bijvoorbeeld omdat zij er omgewoelde aarde hadden gezien en de politie daarover tipten. Andere mensen zagen verdachte houtblokken liggen, vertelt de woordvoerder. De politie kwam af op zo’n drie tips vandaag, zei hij. Tot nu toe heeft dat echter niets opgeleverd.

Gisteren kwam er eenzelfde soort tip binnen over een stukje omgewoelde bosgrond in Doorn. Ook daar bleek het na korte tijd te gaan om loos alarm.

De vader van de jongens van 7 en 9 jaar werd dinsdagochtend dood gevonden in het Doornse Gat in de buurt van Doorn, in de provincie Utrecht. Hij had zelfmoord gepleegd. Later werd duidelijk dat zijn kinderen bij hem hadden moeten zijn.

Ook het speurwerk vandaag van zo’n 150 tot 200 vrijwilligers daar leverde niets op. Verdeeld in groepen kamden de vrijwilligers het gebied door waar de vader zelfmoord pleegde. Forensisch rechercheurs stonden klaar om snel ter plaatse te zijn als er sporen zouden worden gevonden. Maar zij hoefden niet in actie te komen.

Zo’n 150 mensen doorzochten vandaag de bossen rond Doorn:

De zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist door vrijwilligers gaat morgen verder bij het Utrechtse Austerlitz. De vrijwilligers denken dat de vader, die zelfmoord heeft gepleegd, daar mogelijk geweest is met de kinderen, laat een woordvoerder weten.

“Bij Austerlitz is een groot wandelgebied en een speeltuin.”

Hoe laat de zoekactie van de vrijwilligers morgen verder gaat, is nog onbekend.

    • Niels Posthumus