Film

None

The Grandmaster. Regie: Wong Kar Wai. Met: Tony Leung, Ziyi Zhang. In: 15 bioscopen.

NRC HandelsbladVoor: [Wongs] grote thema is en blijft het verstrijken van de tijd, gevangen in beeldschone shots van lang vervlogen tijden. Voor een film van 2,5 uur is het veel te veel, maar wat is het allemaal prachtig. ****Tegen: Dat The Grandmaster toch slaapverwekkend is, ligt aan het gebrek aan verhalende discipline en focus. **

TrouwDe megaproductie, waaraan drie scenaristen te pas moesten komen, [lijdt] hier en daar aan mooifilmerij. Wong Kar Wai put zich dan zo uit in slowmotion (een van zijn handelsmerken) dat het bijna kitsch wordt. ***

de VolkskrantIn zijn wolk van mooie, gloedvolle beelden en melancholische vioolmuziek krijgen lonkende blikken als vanzelfsprekend iets diepzinnigs, maar binnen een verhaal waarin meer liefde voor kungfu zit verstopt dan aandacht voor personages, [...] betekenen die momenten uiteindelijk te weinig. ***