Expositie

None

Aernout Mik, Communitas. T/m 25 aug in het Stedelijk Museum. Inl: stedelijk.nl

NRC HandelsbladAls toeschouwer hoef je maar even rond te lopen in Aernout Miks expositie Communitas om te worden bevangen door een sluipend, zwaar gevoel van onbehagen. Dat komt in de eerste plaats door de tentoonstellingsarchitectuur: de expositie wordt gehouden in de grote kelderzaal van het Stedelijk en voor het eerst is duidelijk hoe die ruimte bedoeld moet zijn geweest. Mik bouwde in de immense bak een groot doolhof van lage witte wanden, waarop en waartussen dertien filminstallaties worden geprojecteerd. *****

de VolkskrantGeen oplettende toeschouwer ontkomt er in deze setting aan zich af en toe deel van Miks werk te voelen en het na afloop overal op straat en op de televisie terug te zien. Dat vermogen én zijn haarfijne gevoel voor de tijdgeest plaatst Aernot Mik, wiens werk de afgelopen jaren de wereld over reisde maar aan Nederland voorbij ging, op grote hoogte.****