Dodental aanslag Turkije loopt op tot veertig - honderd gewonden

Het dodental van de dubbele bomaanslag in het Turkse Reyhanli, aan de grens met Syrië, is opgelopen tot veertig. Zo’n honderd mensen raakten gewond, van wie 29 ernstig. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Muammer Güler gezegd.

Een grotendeels verwoeste straat in het Turkse Rayhanli na de bomaanslag eerder vandaag. Foto AP / Anadolu Agency, Cem Genco

Het dodental van de dubbele bomaanslag in het Turkse Reyhanli, aan de grens met Syrië, is opgelopen tot veertig. Zo’n honderd mensen raakten gewond, van wie 29 ernstig. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Muammer Güler gezegd.

Een van de autobommen explodeerde bij het gemeentehuis, de tweede bij het postkantoor. Wie er achter de aanslagen zit is vooralsnog niet bekend. De verdenking gaat uit naar Syrië. Turkije deelt een meer dan vijfhonderd kilometer lange grens met Syrië en de Turkse regering staat Syrische rebellen toe Turkije als uitvalsbasis te gebruiken. De aanslagen met de autobommen vergroten de vrees in Turkije dat de burgeroorlog in Syrië naar Turkije overslaat.

NOS- en NRC-correspondent Bram Vermeulen over de aanslag: