Dodental Bangladesh boven 1100 - na 17 dagen nog een overlevende

De vrouw die vandaag na zeventien dagen levend onder het puin vandaan werd gehaald krijgt verzorging in het ziekenhuis. Foto AP / A.M. Ahad

Onder het puin van het fabriekspand in Bangladesh dat op 24 april instortte worden nog altijd lichamen gevonden. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 1115. Dat heeft de politie vandaag gezegd, aldus persbureau AP.

Na zeventien dagen zoeken werd op vrijdag tegen alle verwachtingen in nog een overlevende onder de puinhopen vandaan gehaald. De vrouw is volgens artsen herstellende in een ziekenhuis, maar is uitgeput, uitgedroogd en in paniek.

Het hoofd van de legereenheden die de reddingswerkzaamheden leiden zei dat de zoektocht doorgaat.

“We zullen de operatie pas staken als elk lichaam en elke overlevende is gevonden.”