Aanslag van aan Al-Qaeda gelieerde organisatie in Egypte verijdeld

De Egyptische veiligheidsdiensten hebben vandaag een aanslag van een aan Al-Qaeda gelieerde organisatie verijdeld. Dat zei de Egyptische minister van Binnenlandse Zaken, Mohammed Ibrahim, zojuist. Het zou zijn gegaan om een plan een zelfmoordaanslag te plegen op een ambassade in Kairo.

Om de ambassade van welk land het zou gaan, wilden de Egyptische autoriteiten niet zeggen. Wel zei Ibrahim dat drie verdachten ondertussen vast zitten. Hij benadrukte dat het niet om een cel van Al-Qaeda zelf gaat, maar om een aan Al-Qaeda gelieerde organisatie.

Ibrahim zei dat een van de verdachten wel lid is geweest van Al-Qaeda in Algerije, en dat hij in Pakistan en Iran training heeft ondergaan.

De drie mannen zouden bij hun arrestatie verklaringen van Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb bij zich hebben gedragen en tien kilo ammoniumnitraat, waarvan bommen kunnen worden gemaakt.

    • Niels Posthumus