Zoektocht vermiste broers vruchteloos

Een nieuwe zoekactie van politie en leger naar de vermiste broers Ruben (9) en Julian (7), in het Zuid-Limburgse Bunderbos, heeft gisteren geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd. Na drie dagen zoeken zijn de jongens nog niet gevonden.

De politie begon het onderzoek dinsdagochtend, toen de 38-jarige vader van de jongens dood werd aangetroffen in recreatiegebied het Doornse Gat. Hij had zelfmoord gepleegd. Er werd een Amber Alert uitgestuurd en politie en leger kamden dinsdagnacht het recreatiegebied uit. Er werd niets gevonden.

Nieuwe aanwijzingen zorgden ervoor dat de politie gisteren in het Limburgse Bunderbos ging zoeken. Er kwam een tip binnen dat de vader daar vaak had gewandeld met zijn zoons. Ook zijn er camerabeelden dat hij maandagavond om kwart over tien in de buurt heeft getankt. Uit de beelden blijkt dat zijn zoons toen nog in de auto zaten. Dit is het laatste wat van de jongens bekend is.

Hun ouders waren gescheiden. Het gezin was bekend bij Bureau Jeugdzorg Utrecht. Een woordvoerder wil niets kwijt over de inhoud, maar benadrukt dat het om vrijwillige hulpverlening ging. „Er is geen rechter aan te pas gekomen.”

Een oproep van de moeder van de jongens op Facebook met foto’s van de jongens is bijna vijftigduizend keer gedeeld. In een reactie op dat bericht bedankt ze voor „jullie lieve steun” en het doorsturen van de foto’s.

Gisteren en vanmiddag zijn tientallen bewoners van de Utrechtse Heuvelrug op eigen initiatief gaan zoeken in het gebied tussen Doorn en Rhenen. Een politiewoordvoerder zegt blij te zijn dat „iedereen zo betrokken is”. „Maar we vragen wel om dit eerst met ons te overleggen.”