Vermist // Beeldmateriaal geeft politie hoop in zoektocht vermiste jongens

De twee vermiste broertjes Ruben en Julian zijn niet gevonden in het Bunderbos bij het Limburgse Elsloo waar sinds woensdagavond naar hen werd gezocht. Het hele bos is doorzocht en de zoektocht is beëindigd, meldde de politie gisteren. Eerder werd bekend dat de auto van de vader van de broertjes dinsdag, voordat hij later die dag zelfmoord pleegde, in de vroege ochtend gesignaleerd is in Rhenen. Dat blijkt uit gegevens van een mobiele kentekenscanner. Bij de politie is vooralsnog „aardig wat” beeldmateriaal binnengekomen dat moet helpen bij de zoektocht naar de vermiste broertjes. De politie is bezig met een eerste scan. „We hebben er een goed gevoel over”, meldde de politie gisterenavond. De politie riep gisteren iedereen op recente camerabeelden van de omgeving van de Rijnbrug op de N233 of de route richting Leersum op de N225 door te sturen. Uit gegevens van een mobiele kentekenscanner bleek dat de auto van de vader over die brug op de N233 in Rhenen heeft gereden. De moeder van de broertjes uit Zeist heeft een oproep gedaan aan de mensen die op zoek zijn naar haar zoontjes. Ze vraagt de hoop op het vinden van de twee niet te verliezen. Op Facebook schreef ze gisteren te hopen dat de kinderen straks vol trots met eigen ogen kunnen zien „wat voor een hoop werk er voor hen verzet is”. „Ik weet zeker, dat wanneer ze weten dat ze door zo veel mensen gezocht worden, ze daar heel trots op zouden zijn.” NRC