Verdachte Cleveland is vader van 6-jarig meisje ontvoerde vrouw

Ariel Castro gisteren tijdens zijn eerste voorgeleiding bij de rechter.
Ariel Castro gisteren tijdens zijn eerste voorgeleiding bij de rechter. Foto AFP

Ariel Castro, de verdachte in de ontvoeringszaak in Cleveland, is de vader van het zesjarige meisje dat geboren werd terwijl hij drie vrouwen tien jaar lang in zijn huis gevangen hield. Volgens de procureur-generaal in Ohio heeft een DNA-test dat uitgewezen, schrijft Reuters.

Het meisje is de dochter van Amanda Berry, die samen met Gina DeJesus en Michelle Knight maandag werd vrijgelaten uit het huis van Castro. Hij hoorde zeven aanklachten tegen hem: vier voor ontvoeringen - de vrouwen plus het kind- en drie voor verkrachting. Mogelijk kan hij de doodstraf krijgen. Tegen de broers van Castro, die tegelijk met hem werden gearresteerd, loopt geen aanklacht vanwege gebrek aan bewijs. Geen van de vrouwen heeft ze beschuldigd iets met de ontvoering te maken te hebben.

Knight ook bezwangerd, gedwongen tot abortus

Amanda Berry werd door verwekker Castro gedwongen het kind te baren in een kinderbadje, omdat hij zo min mogelijk “rommel” wilde. Berry heeft verklaard dat zij, haar dochtertje en de andere twee gegijzelde vrouwen tijdens hun gevangenschap nooit naar een dokter zijn geweest.

Uit een rapport van de politie bleek eerder dat Castro ook Knight zeker vijf keer zwanger heeft gemaakt. Hij zorgde ervoor dat ze alle keren een miskraam kreeg door haar uit te hongeren en in haar buik te stompen.

Afzonderlijk ontvoerd, teruggevonden door buurman

Gina DeJesus (23), Amanda Berry (27) en Michelle Knight (32) verdwenen tussen 2002 en 2004. DeJesus verdween op 2 april 2004 in Cleveland. Berry (21 april 2003) en Knight (23 augustus 2002) waren haar voorgegaan. Afgelopen dinsdag werden de vrouwen na tien jaar teruggevonden in het huis van Castro in Cleveland, nadat een buurman het geschreeuw van Berry had opgemerkt en haar hand door de deuropening had zien komen.

    • Frank Huiskamp