Uit voor kinderen

Giselle

Toneelgroep Oostpool en dansgezelschap Introdans combineren theater en dans in de jongerenversie van de balletklassieker Giselle. Actrice Juul Vrijdag en danseres Karin Lambrechtse zorgen met het overwegend zeer jonge tableau de la troupe voor een verfrissend helder en eigentijds theaterverhaal. De perikelen op een klassenfeest anno 2013 krijgt schitterend gestalte.

T/m 12/5. Inl: oostpool.nl

Rollende Keukens

Op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein is gisteren (Hemelvaartsdag) de zesde editie begonnen van het Weekeinde van de Rollende Keukens. Tientallen caravans en campers, trucks en aanhangers, bussen en dubbeldekkers, bakfietsen en brommers vormen samen één groot openluchtrestaurant. Je kunt het zo gek niet bedenken of er blijkt in, op of aan te kunnen worden gekookt. Naast een heleboel eten is er ook live muziek en zijn er trucks met lessen waarin ouders en hun kinderen samen de schorten voordoen en een lekkere, gezonde maaltijd klaarmaken.

T/m 12 mei. lnl: rollendekeukens.nl

Porgy and Bess

In Arnhem kunnen kinderen en hun (groot)ouders zaterdag 18 mei naar Porgy and Bess, de swingende opera van George Gershwin. Bas Wiegers staat als dirigent voor het orkest en de jonge zangers van Studio 32, verteller is Nick Goudkuil. Tijdens de opera maakt kunstenaar Gerard Bruijne op een groot scherm live illustraties. Vóór het concert is in Musis Sacrum een instrumententuin. Daar kunnen kinderen kennismaken met de verschillende instrumenten uit het orkest.

lnl: hetgeldersorkest.nl