Thunderdome // Twintig jaar hakken vanuit je tenen

None

Afgelopen december ging de beuk er nog één keer in. Onder het motto ‘Till we die’ werd het allerlaatste Thunderdome-feest gehouden in de Amsterdamse RAI. Na twintig jaar hakken trokken de gabbers nog een keer de Australian uit de kast en de tondeuse over de schedel. Fans van het eerste uur die het Thunderdome-logo, de Wizard, op hun lijf hadden vereeuwigd, mochten gratis naar binnen. Sommigen hadden, 21 jaar na de geboorte van het concept op de Final Exam-feesten in Den Bosch, de tatoeage van de woedende tovenaar speciaal voor deze avond laten zetten. De kaarten voor het feest waren binnen een paar dagen uitverkocht.

Wie de avond wil herbeleven verwijzen we naar het – bijzonder grappige – filmpje dat het blog Flabber van de avond heeft gemaakt (nrch.nl/vzz).

Zelf ook weer meehakken? Iconische tracks uit het hardcore tijdperk zoals ‘Dominator’ van The Dark Raver en ‘All Right Now Here We Go’ van The Prophet zijn, met nog 98 andere, terug te vinden op de vierdelige verzamelaar die Thunderdome ter gelegenheid van het vierde jubileum uitbracht (zie nrch.nl/vzm).

    • Rolinde Hoorntje