Theater

There is a discussion

Acteur Marien Jongewaard en schrijver Rob de Graaf van Nieuw West zorgen voor een sensationele voorstelling, de autobiografische monoloog There is a discussion. In zeldzaam openhartig spel, nu eens ruw en rauw, dan weer verstild en poëtisch, neemt Marien Jongewaard de toeschouwers mee op een beklemmende reis door zijn leven als theaterkunstenaar.

T/m 28/5. Inl: nieuwwest.com

Solo’s@thesea

In en rondom strandpaviljoen De Fuut aan het Zuiderstrand in Scheveningen vindt een veelzijdig theater- en dansprogramma plaats op inspiratie van choreografen Rinus Sprong en Thom Stuart. Jong aankomend dans- en theatertalent biedt een brede visie op de kunst van dansen op locatie, in dit geval het brede, weidse strand.

T/m 24/5. Inl: dddd.nu

Dood Paard Week

In theater Frascati in Amsterdam speelt zich de Dood Paard Week af met de remake van Who’s Afraid of Virginia Woolf? van Edward Albee uit 1994. In een dwarse versie van een van de mooiste, heftigste drama’s over liefde en drank, kinderloosheid en huwelijkstrouw spelen Kuno Bakker, Gillis Biesheuvel, Manja Topper en Naomi Velissariou de beide echtparen. Voorafgaand aan de voorstelling kunt u aanschuiven bij de eetvoorstelling Play With Food, geschreven door Joachim Robbrecht en Sarah Moeremans. T/m 11/5. Inl: doodpaard.nl

Buiten schot

Diederik van Vleuten is helemaal in zijn element als leraar op het cabaretpodium. Zijn geschiedenisles over de Eerste Wereldoorlog is geen moment saai. Uit zijn integere optreden spreekt oprechtheid en de drang tot vertellen wat er is gebeurd.

T/m 31/5. Inl: bunkertheaterzaken.nl

Paradijs

De Warme Winkel gaat op zoek naar de beleving van groen in de huidige tijd. Een voorstelling met enkele dalen en ook hoogtepunten. Schitterend is Jeroen De Man die als de ‘kleine prins’ uit het boek Le Petit Prince op een autoped rondrijdt. Ook de andere spelers komen tot mooie vondsten in een wereld van groen.

T/m 8/6. Inl: dewarmewinkel.nl

Garry Davis – De droom van een wereldburger

Première bij het Ro Theater van een voorstelling door Marjolijn van Heemstra. In haar solo verbeeldt ze een ontmoeting met Garry Davis, de man die nu 91 is, na de Tweede Wereldoorlog zijn paspoort verscheurde en zichzelf tot eerste wereldburger ter wereld benoemde.

T/m 26/5. Ro Theater, Rotterdam. Inl: rotheater.nl