Politie: deel route vader vermiste broers in kaart - zoekacties morgen hervat

De politie denkt een deel van de route die de vader van de twee vermiste broers uit Zeist heeft gereden in kaart te hebben gebracht. De zoekacties van burgers worden morgen hervat.

Burgers zijn op zoek naar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7). ANP / Robin van Lonkhuijsen

De politie denkt een deel van de route die de vader van de twee vermiste broers uit Zeist heeft gereden in kaart te hebben gebracht. Er zijn echter nog wat grijze gebieden, waarvan onduidelijk is voor welke route de vader heeft gekozen. Ook is nog onbekend tot en met welk moment de jongens nog bij hem in de auto zaten. Dat meldt de politie vanavond.

De jongens zijn het laatst op beeld gezien op maandag om 22.15 uur op camerabeelden van een tankstation in het Limburgse Beek. “Vanaf die plek is het gedeeltelijk onbekend welke route hij heeft genomen - en waar en wanneer hij eventueel is gestopt - naar het Doornse Gat waar hij dinsdagochtend 7 mei dood gevonden werd”, aldus de politie.

Op politie.nl is inmiddels een tipformulier te vinden, die mensen kunnen gebruiken om camerabeelden aan de politie te sturen van locaties waar de auto van de vader van de kinderen van 7 en 9 jaar. De auto is een zilverblauwe Hyundai Getz, met kenteken 08-NT-BV. De politie is bezig met het analyseren van reeds binnengekomen beeldmateriaal.

Zoekacties hervat

De zoekacties van burgers naar de twee vermiste broertjes uit Zeist wordt morgen hervat. De politie zal de zoekers hierbij dan ondersteunen. Dat meldt een van de vrijwilligers vavavond op Facebook.

De zoektocht van vandaag verliep volgens de vrijwilliger goed en gestructureerd. Voor de actie van morgen wordt gehoopt op zo’n 450 deelnemers. Het verzamelpunt is bij het recreatiegebied het Doornse Gat, waar dinsdag het lichaam van de vader, die zelfmoord heeft gepleegd, werd gevonden. De zoektocht gaat omstreeks 11.00 uur van start.

Vandaag werd op verschillende plekken gezocht, waaronder in Doorn, Amerongen en Rhenen.

    • Lex Boon