Politie blijft zoeken naar beelden vermiste broertjes Ruben en Julian

Politieagenten zochten gisteren in het Bunderbos naar de broertjes. Foto ANP / Koen van Weel

De politie blijft vandaag bedrijven benaderen die mogelijk beveiligingsbeelden hebben waarop de auto van de vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist te zien is. “Veel mensen hadden donderdag vrij, daarom gaan we ook vandaag vragen of er materiaal is”, zei een politiewoordvoerder op Radio 1.

Gisteren bleek dat de wagen van de vader maandagnacht rond 01.40 uur over de N233 bij Rhenen reed, enkele uren nadat de jongens voor het laatst levend waren gezien. Dat de auto daar reed, bleek uit gegevens van een mobiele kentekenscanner.

De politie is daarom op zoek naar bedrijven die een camera op de weg hebben gericht, in de hoop dat zij beelden hebben van de wagen. De vader passeerde de brug over de Rijn, waarna hij waarschijnlijk linksaf de N225 richting Leersum opreed.

Al ‘aardig wat’ beeld binnen bij politie

Bij de politie zijn al veel filmpjes binnengekomen waarop de auto waarschijnlijk is te zien. “Het is soms wat werk om ze scherp te krijgen”, zei de woordvoerder. Volgens RTV Utrecht lijkt op enkele beelden de auto van de vader te staan terwijl die in de buurt van Rhenen rijdt. De uren aan binnengekomen beeldmateriaal moeten nog wel worden bewerkt zodat de kwaliteit verbetert. De vader lijkt wel op beelden te staan, maar nu is nog niet te zien of er nog passagiers in zijn auto zitten.

Over de zoektochten die vrijwilligers organiseren zei de woordvoerder op Radio 1 goed te begrijpen dat de emotie hoog is en dat mensen zulke initiatieven ontplooien:

“We hebben ook contact met de organisatoren gehad en aangegeven dat ze niet verder moeten zoeken als het donker is. Dan wordt het te gevaarlijk.”

De jongetjes van 7 en 9 jaar oud zijn nog te zien op beelden die een camera van een tankstation in het Limburgse Beek maandagavond rond 22.15 uur maakte. Daarom werd gisteren een bos in het nabijgelegen Elsloo doorzocht, maar er werd niets gevonden.

De van de moeder gescheiden vader werd dinsdagochtend dood gevonden in Doorn, hij had zelfmoord gepleegd. Toen duidelijk werd wie hij was, bleek dat er twee kinderen bij hem hadden moeten zijn. De politie gaf een Amber Alert uit. Hoewel de broertjes nog niet zijn gevonden, is de Amber Alert inmiddels beëindigd.

    • Anouk van Kampen