Op de scooter door Dordrecht

GAAN // FESTIVAL URBAN EXPLORERS 10 T/M 12 MEI, DORDRECHT Dagkaarten kosten € 20/25 via urbanexplorersfestival. nl

Dordrecht is prachtig, vindt de organisatie van Urban Explorers. Dus zijn er dit weekend ‘stadsexpedities’ zoals een scootertocht met hangjongeren, een stiltewandeling en een geurwandeling. Verder: veel cross-over kunst op dit multidisciplinaire festival dat dans en audiovisueel werk combineert. Het festival opent vanavond met een besloten carillonconcert van geluidskunstenaar Z’EV in de Grote Kerk, aansluitend is er een audiovisuele show van kunstenaarscollectief Deframe. Verder optredens van de IJslandse zangeres en multi-instrumentalist Ólöf Arnalds, niet te verwarren met neef Olafur Arnalds, de producer die elektronica mixt met klassiek en vanavond te horen is in De Oostpoort in Groningen. Ook het Britse trio Darkstar treedt op in Dordt. Maakte het vroeger muziek voor de dansvloer, het laatste album News from Nowhere is fluisterzacht. Met meer melancholische, ingetogen muziek met synths en zang. Verder op deze achtste editie optredens van Sun Kil Moon, Portico Quartet, Lucky Fonz III en Sarah van Sonsbeeck.