On-Nederlandse funk

None

popThe Child of Lov: The Child of Lov ***

Cole Williams, alias The Child of Lov, is een Nederlandse zanger met internationaal bereik. Zijn manager Trey Reames (ooit betrokken bij Gnarls Barkley) hielp hem aan samenwerkingen met de Britse zanger/muzikant Damon Albarn, en de Amerikaanse rapper Doom. Wonderbaarlijk genoeg won The Child of Lov onlangs een Britse prijs als ‘Beste nieuwkomer’, uitgereikt door het muziekblad NME. Dat wekt verwachtingen, en Child of Lovs gelijknamige debuut-cd komt daaraan tegemoet. Al is het maar omdat zijn extravagante en funky stijl in Nederland tot nog toe nauwelijks gespeeld werd. The Child of Lov zingt met krolse falsetstem en dat doet denken aan Prince. Net als Prince zingt hij graag zijn eigen tweede stem, wat een plagerig effect geeft, bijvoorbeeld in Call Me Up.

Child of Lov mijdt de funkclichés en zorgt voor stuwende koorzang en gitaren die jengelen als sirenes. In One Day (met achtergrondzang van Albarn) zorgt een mooi, eenzaam orgelloopje dat steeds herhaald wordt voor melancholie. Child of Lov is opwindend en broeierig. Enige nadeel: de sound klinkt soms te spichtig. Dan verlang je naar basklanken die het geheel meer massa zouden geven. Wellicht gebeurt dat bij de liveshows.

    • Hester Carvalho