Oldtimer rijdt feesttent binnen: twee mensen ernstig gewond

Twee mensen zijn ernstig gewond geraakt toen een oldtimer inreed op een feesttent in het Friese Wijckel. Twee anderen raakten lichtgewond door het voertuig dat meedeed aan een rally, meldt een woordvoerder aan persbureau Novum.

Het ongeval vond rond 16 uur plaats aan de Merenstein in Wijckel waar de feesttent op een campingterrein staat. De auto deed mee aan een rondje dat voor de Elfsteden Oldtimerrally plaatsvindt. Het rondje door de gemeente Gaasterland stond op het punt te beginnen, toen in een van de auto’s het gaspedaal bleef hangen.

Auto werd onbestuurbaar

De oldtimer zou onbestuurbaar zijn geworden en met behoorlijke snelheid te tent in zijn gereden. Daar waren op dat moment nog enkele tientallen mensen aanwezig. De politie heeft de bestuurder van de MG meegenomen voor verhoor.

Drie gewonden zaten in de tent, de andere was de bijrijder van de auto. Die raakte lichtgewond. Voor de zwaargewonden is een traumahelikopter ingezet, schrijft de NOS. Alle festiviteiten zijn afgelast.

Beluister een interview met de wedstrijdsecretaris van de rally:

Grootste eendaagse oldtimerevenement Europa

De organisatie meldt dat de Elfsteden Oldtimerrally het grootste eendaagse oldtimerevenement van Europa is. Er doen maximaal zeshonderd voertuigen aan me. Vanaf de startplaats in Wijckel wordt er tussen de 225 en 235 kilometer gereden, waarbij de snelheid tussen de 28 en 32 kilometer per uur ligt.


Grotere kaart weergeven

    • Frank Huiskamp