Na zestien dagen overlevende uit puin fabriek Bangladesh

Na zestien dagen hebben reddingswerkers een vrouw uit het puin gehaald van de ingestorte fabriek in Bangladesh.
Na zestien dagen hebben reddingswerkers een vrouw uit het puin gehaald van de ingestorte fabriek in Bangladesh. Foto AFP / STR

Uit het puin van de in Bangladesh in gestorte kledingfabriek is na ruim twee weken nog een overlevende gehaald. Dat meldt persbureau AFP.

Terwijl het dodental van de instorting vandaag het aantal van duizend overschreed, stuitten reddingswerkers bij het opruimen van het puin op de vrouw die Reshmi heet. Volgens een van de reddingswerkers had de vrouw om hulp geschreeuwd terwijl de opruimwerkzaamheden aan de gang waren.

De vrouw had met haar hand gezwaaid en gezegd: ‘red mij, red mij’. Een brandweercommandant zei tegen AFP dat de vrouw in een soort inham lag tussen een balk en een pilaar. Ze moest bevrijd worden met behulp van een zaag en boren om het ijzer om haar heen weg te snijden. Toen het lukte, barstte gejuich los. Vervolgens is ze naar een militair ziekenhuis gebracht. Volgens militairen die helpen bij de reddingswerkzaamheden was de vrouw in opvallend goede gezondheid, ze was zelfs in staat te lopen.

Honderden mensen die op de plek bezig waren met opruimwerkzaamheden, sloegen aan het bidden volgens persbureau AP. De afgelopen dagen werden alleen nog maar lichamen uit het puin gehaald, wat de hoop op overlevenden bijzonder klein maakte.

    • Anouk Eigenraam