Kunst in cijfers

25miljoen euro heeft het Louvre in 2007 ontvangen om in Parijs een kleine tentoonstellingsruimte te openen en te vernoemen naar sjeik Zayed bin Sultan Al Nahyan, de stichter van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat heeft Libération deze week onthuld. De Franse krant publiceerde een brief van sjeik Sultan bin Tahnoun Al Nahyan, de voorzitter van de Abu Dhabi Toerisme en Cultuur Autoriteit. Daaruit blijkt dat de samenwerking tussen het Golfstaatje en het Louvre hapert. In Abu Dhabi gaat in 2016 een dependance van het Louvre open, waarvoor het museum in dertig jaar tijd 1 miljard euro ontvangt. Niet alleen is de tentoonstellingsruimte in Parijs nog niet geopend, de Arabieren zijn ook van mening dat de Fransen hun verplichtingen in Abu Dhabi onvoldoende nakomen.

35.000 pond (41.000 euro) is wat Christie’s op 26 juni verwacht te ontvangen voor de nooit gebruikte tekst van een lied dat Bob Dylan in 1963 schreef tegen atoombommen. „Go away you bomb get away go away.”

22,3 miljoen dollar is het verlies dat veilinghuis Sotheby’s leed in het eerste kwartaal van dit jaar. Het veilinghuis maakte dit gisteren bekend, een dag na imposante veilingopbrengsten van impressionistische en moderne kunst in New York. Sotheby’s verklaart het verlies uit dalende commissies berekend aan kopers en verkopers.

180 van de betere galeries ter wereld zijn vertegenwoordigd op de vandaag begonnen Frieze Art Fair in New York. De van oorsprong Londense kunstbeurs is voor de tweede keer ook in New York actief. De Frieze is tot en met 13 mei op Randall’s Island Park, Manhattan. Uit Nederland doet de Amsterdamse galerie Annet Gelink mee, die onder meer Temporary Projections van David Maljkovic laat zien.

397.500 euro heeft een anonieme koper dinsdag bij Christie’s in Amsterdam betaald voor Gezicht op het Rokin in Amsterdam door Cornelis Springer (1817-1891).