Kortkolom sport

OM doet onderzoek naar matchfixing

Den Haag. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een voorbereidend onderzoek lopen naar de manipulatie van voetbalwedstrijden in Nederland. Dat heeft minister Opstelten (Justitie, VVD) woensdag gezegd na afloop van de ministerraad. Er wordt gekeken naar een aantal signalen die betrekking hebben op matchfixing, zegt een woordvoerder. Europol maakte al in februari bekend dat een groot internationaal netwerk zich bezighoudt met matchfixing in Europa. (Novum)

Been wint met Racing Genk Belgische beker

Genk. Mario Been heeft voetbalclub Racing Genk in zijn tweede seizoen naar een prijs geleid. De club won gisteren de Beker van België door in de finale in Brussel Cercle Brugge met 2-0 te verslaan. Het was de vierde keer dat Genk de beker won in evenzoveel finales. De laatste keer was in 2009. Cercle wacht al sinds 1984 op de derde beker. (Novum)

Record Haase: verlies in 17 tiebreaks op rij

Amsterdam. Robin Haase heeft het recordaantal verloren tiebreaks op rij uitgebreid in de partij tegen Jo-Wilfried Tsonga. De Nederlandse nummer 77 van de wereld heeft nu zeventien tiebreaks achterelkaar verloren (ATP-hoofdtoernooien en Davis Cup). De Fransman was woensdagavond in de tweede ronde van het Masters-toernooi in Madrid te sterk (7-6 en 7-6). De Zwitser Roger Federer, nummer twee van de wereld, verloor gisteren in de derde ronde op hetzelfde graveltoernooi van de Japanner Kei Nishikori (6-4, 1-6 en 6-2). (NRC)

Rotterdam wint en haalt Seve van Ass

Amsterdam. Rotterdam heeft het eerste duel in de play-offs tegen Bloemendaal gewonnen na shoot-outs. Bij een eindstand van 1-1 moest via dit alternatief voor strafballen een beslissing geforceerd worden. Wouter Jolie miste de beslissende shoot-out. Rotterdam heeft Seve van Ass aangetrokken voor komend seizoen. De 21-jarige HGC’er, zoon van bondscoach Paul van Ass. Bij de vrouwen was Den Bosch uit bij Laren te sterk (2-1). Amsterdam versloeg in het eigen Wagener-stadion SCHC met 1-0. Dit weekend zijn de returns. (NRC)