Kortkolom binnenland

15-jarige voetballer mishandeld

Amsterdam. Tijdens een voetbaltoernooi in Huizen is een vijftienjarige jeugdspeler van FC Buitenboys uit Almere gisteren mishandeld door een tegenspeler. Hij heeft een gebroken neus en een hersenschudding. Volgens de politie kwam de speler ten val in de wedstrijd tegen VV Tricht. Toen hij wilde opstaan, kreeg hij „een harde trap in zijn gezicht” door een veertienjarige speler van die vereniging. Deze jongen, uit Meteren (Gelderland), is aangehouden. Bij de vereniging Buitenboys werd in december een grensrechter mishandeld door jeugdvoetballers uit Amsterdam. Hij overleed een dag later. (NRC)

Zwaargewonde na aanvaring overleden

Tjerkgaast. Een 81-jarige vrouw die gistermiddag gewond raakte bij een aanvaring op het Prinses Margrietkanaal bij Tjerkgaast is gisteravond overleden. De vrouw moest, nadat ze met dertien anderen uit het water was gehaald, worden gereanimeerd. Ze overleed in het ziekenhuis, meldde de politie. Het Duitse gezelschap zat in een sloep, die met vermoedelijke motorpech dwars in het kanaal kwam te liggen. Het bootje werd daarop door een vrachtschip overvaren. (Novum)

Ruim 40 arrestaties bij bekerduel R’dam

Rotterdam. 43 mensen zijn gisteren opgepakt rond het bekerduel tussen AZ en PSV gisteravond in De Kuip, voor onder meer beledigen van agenten en mishandeling. De arrestaties werden gedurende de hele dag verricht, zowel rond de Kuip als in het centrum van Rotterdam. (Novum)