Kort

Asielzoekers

Aantal dorststakers Rotterdam neemt toe

Amsterdam. - Het aantal hongerstakers onder asielzoekers in een Rotterdams detentiecentrum dat ook niet meer drinkt, is sinds woensdag verdrievoudigd. Gisteren bedroeg het aantal hongerstakers 66, waarvan er vijftien niet drinken, meldt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Vorige week ging een groep asielzoekers in hongerstaking op Schiphol. Vreemdelingen in Rotterdam volgden dat voorbeeld. Novum

Pakistan

Zoon oud-premier Gilani ontvoerd

Islamabad. - Op een verkiezingsbijeenkomst in de Zuid-Pakistaanse provincie Punjab is de zoon van ex-premier Yousuf Raza Gilani ontvoerd. De bijeenkomst werd gehouden op de laatste campagnedag voor de algemene verkiezingen van zaterdag. De ontvoerders openden het vuur op de aanwezigen, een bodyguard werd gedood, vijf andere aanwezigen raakten gewond. Gilani junior heeft zich kandidaat gesteld voor een zetel in het provinciale bestuur. Wie achter de ontvoering zitten, is niet duidelijk. AP

350

beschermde vogels in woning aangetroffen

Amsterdam. - Een 51-jarige man uit het Brabantse Geffen is opgepakt omdat hij zo’n 350 beschermde inheemse vogels in een volière bij zijn woning had zitten. Het gaat onder meer om vinken, putters, kneuen en geelgorsen, meldde de politie gisteren. Zo’n 130 vogels konden direct worden vrijgelaten. De rest is elders ondergebracht. Novum