Internationaal

None

Frieze New York

De Londense kunstbeurs Frieze werd vorig jaar voor het eerst ook in New York gehouden. De tweede editie van Frieze New York vindt dit jaar plaats op Randall’s Island Park, een eiland in de East River ten noordoosten van Manhattan. 180 internationaal vermaarde galeries tonen er een brede selectie aan hedendaagse kunst. Langs de waterkant is een sculpturenpark ingericht met beelden van kunstenaars die ook aan de beurs deelnemen.

Frieze New York 10 t/m 13 mei. Inl: friezenewyork.com

Sarajevo Biënnale

Vorige week opende in Bosnië de tweede editie van de Sarajevo Biënnale. De tentoonstelling vindt dit keer plaats in een voormalige schuilbunker van Tito in Konjic, zo’n vijftig kilometer buiten de Bosnische hoofdstad. 35 kunstenaars laten hier hun werk zien, onder wie de Nederlander Paul Devens.

The Project Biennial of Contemporary Art in Konjic. T/m 26 sept. Inl: bijenale.ba

Over maat en verdwijning

Drie Nederlandse kunstenaars – Kees Visser, Krijn de Koning en Navid Nuur – stellen de komende weken tentoon in het Institut Néerlandais in Parijs. Alledrie houden ze zich bezig met aspecten als maat, kleur, ruimte en de verhouding van de kunstenaar tot zijn omgeving. Vandaar de tentoonstellingstitel Over maat en verdwijning. Hoewel geen generatiegenoten hebben de kunstenaars een overeenkomstige conceptuele benadering van kunst.

T/m 30 juni in Institut Néerlandais, 121 Rue de Lille, Parijs. Inl: institutneerlandais.com

Keith Haring

Het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris wijdt een groot retrospectief aan de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring (1958-1990). De nadruk ligt daarbij op zijn werk als politiek kunstenaar. Te zien zijn bijna 250 werken.

T/m 18 aug in het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Rue Curial 5, Parijs. Inl: mam.paris.fr

Rudolf Stingel

Palazzo Grassi, het Venetiaanse museum van verzamelaar François Pinault, wijdt een tentoonstelling aan Rudolf Stingel. De Italiaanse kunstenaar heeft het hele gebouw tot zijn beschikking gekregen voor zijn schilderijen en installaties. Alle wanden en vloeren zijn bedekt met een Oriëntaals tapijt, dat als decor dient voor zo’n dertig van Stingels schilderijen.

T/m 31 dec, Palazzo Grassi, Campo San Samuele, Venetië. Inl: www.palazzograssi.it